• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

11.08.2019

15:48

TRAMP "ZABRANIO" FILM KOJI SE DEŠAVA U HRVATSKOJ! Otkazana premijera ostvarenja "LOV"

Kultura

TRAMP "ZABRANIO" FILM KOJI SE DEŠAVA U HRVATSKOJ! Otkazana premijera ostvarenja "LOV"

Podeli vest

Američki filmski studio Univerzal odlučio je da otkaže prikazivanje svog filma "The Hunt" (Lov) u kojem se prikazuje nasilni i sadistički lov na nedužne žrtve

Otkazivanje je usledilo posle polemike vezane za nedavne pucnjave u El Pasu i Dejtonu, kao i izjava Donalda Trampa.

Radnja ovog filma smeštena je u "Hrvatskoj", a u jednoj sceni pojavljuje se i "zagrebačka" registracija. Ona deluje kao zagrebačka, iako je u stvarnosti fikcija američkih filmaša koja samo okvirno podseća na hrvatske. Inače, film je u potpunosti snimljen u Luizijani, ali scenaristi su iz nekog razloga izabrali Hrvatsku kao mesto radnje.

Foto: Youtube printscreeen

 

Film, u kojem glumi Oskarovka Hilari Svonk i koji je trebalo da stigne u bioskope krajem septembra, podigao je puno prašine u američkim medijima. Ova nasilna satira o dubokom jazu između američkih društvenih klasa pokazuje bogate liberalne elite koje progone i i ubijaju iz čistog snobizma i prezira siromašne pristalice Donalda Trampa iz ruralnih država Vajoming i Misisipi, tradicionalnih uporišta republikanske stranke.

Postoji nekoliko razloga zašto je film privukao pažnju američke javnosti, a prvi je da se progonjeni zovu "bednici", što je izraz koji je tokom predsedničke kampanje 2016. koristila demokratska kandidatkinja Hilaro Klinton, opisujući tako sve one koji podržavaju Donalda Trampa i njegovu retoriku.

Prizori nasilja u najavi filma predstavljenoj krajem jula izazvale su ogorčenost, dok je Amerika bila zavijena u crno posle dve pucnjave u kojima je ubijena 31 osoba početkom avgusta.

Donald Tramp je reagovao na film i rekao da su njegove pristalice žrtve nasilja.

- Levičarski Holivud je rasistički do najvišeg nivoa uz mnogo besa i mržnje. Film koji će početi da se prikazuje pokušava da zapali vatru i izazove haos- napisao je američki predsednik na Tviteru.

Tramp je optužio Holivud za stvaranje nasilja i prebacivanje odgovornosti na druge. Dodao je da su oni pravi rasisti i da su jako loši za SAD.

- Podržavamo naše reditelje i radimo na distribuciji filmova vizionarskih i smelih filmadžija, kao što su autori ovog satiričnog trilera, ali razumemo da ovo nije dobar trenutak za izlazak ovog filma - poručili su iz studija Univerzal.

VUDI ALEN O AMERIČKOM PREDSEDNIKU: Tramp je najbolji satirični humor u SAD

Reditelj filma "The Hunt" je Krejg Zobel, a scenarista Dejmon Lindelof, koji je bio scenarista i uspešne serije "Nestali" (Lost).

Ovo nije prvi Trampov pokušaj cenzurisanja filmova koje nije pogledao. Prošle godine smetalo mu je ostvarenje "First Man", jer u filmu nije prikazana scena Nila Armstronga kako postavlja američku zastavu na površinu Meseca iako ima scene sa zastavom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Magazin

Džet set

Srbija